Uporaba ventuz

Z ventuzami izboljšamo pretok Krvi in energije Qi po kanalih

Ventuze so okrogli kozarci različnih velikosti, ki jih zdravnik oz. terapevt polaga na telo bolnika. Lahko so stekleni, plastični ali iz bambusa, včasih pa so jih izdelovali iz živalskih rogov. Imajo ravno odrezan in zbrušen rob, danes pa se uporabljajo predvsem ventuze z okrepljenim (zadebeljenim) in gladkim vrhom. Oboje omogočajo dobro tesnenje. Vendar pa ventuze pri nas niso nekaj novega, saj jih dobro pozna in uporablja tudi evropska tradicionalna medicina in na splošno vse tradicionalne medicine sveta. Pri uporabi ventuz ustvarimo na določenem predelu telesa podtlak, ki nastane zaradi izgorevanja snovi, ki jih zažgemo v ventuzi (najpogosteje se uporablja alkohol). Metoda je enostavna in preprosta, zato jo lahko uporabljamo tudi doma.

ventuze1_dao

Zdravljenje raznolikih zdravstvenih težav

Z ventuzami izboljšamo pretok Krvi in energije Qi po kanalih (meridianih), iz telesa lahko odženemo Mraz, Vlago in Veter ter zmanjšamo bolečine in otekline. Z uporabo ventuz lahko preženemo prehlad, pljučne bolezni, težave z dihali, razne poškodbe, vse mišično-skeletne težave, zmanjšujejo tudi krvni pritisk. Tuinologi (maserji terapevtske kitajske masaže) jih uporabljajo tudi pred ali po masaži za detoksikacijo ali za odstranitev odvečne Vlage in Vetra iz telesa.

ventuze

Pomembno je, da se pri uporabi te metode posvetujemo z zdravnikom ali izkušenim terapevtom, saj se pri nekaterih težavah in boleznih uporaba ventuz tudi odsvetuje: kožne rane, edemi, pri nosečnicah (na trebuhu in križu), pri ljudeh, ki radi krvavijo, tudi kadar je v telesu prebitek Vročine in podobno.

Rezervirajte svoj termin!

Vas zanima zdravljenje po metodah tradicionalne kitajske medicine (TKM)?