Mnenja

Hvala za čudovito izkušnjo s TKM, s katero sem se srečala prvič. Imam diagnosticiran dermatitis in moja koža je bila vsako leto v hujšem stanju, sploh v zimskem času. Letos sem prvič poiskala alternativno pomoč in z rezultati sem res zelo zadovoljna. Po prvih terapijah se je stanje malce poslabšalo, na kar so me tudi pripravili, saj se mora telo najprej prečistiti. Po tretji terapiji sem bila že kar malce skeptična in slabe volje, saj se je borba z izpuščaji nadaljevala. Po navodilu zdravnika Wanga sem nadaljevala z zelišči in terapijami in po peti terapiji se je stanje začelo počasi izboljševati. Opravila sem dva ciklusa terapij, skupno 14 terapij in sedaj je stanje kože dobro kot že vrsto let ne. Prenehala sem z uporabo mazil s kortikosteroidi in stanje kože se še vedno izboljšuje. Res sem vesela in hkrati tudi bolj samozavestna, saj sem imela izpuščaje tudi po obrazu. Tudi splošno počutje je veliko boljše, imam več energije, zjutraj se z veseljem vstanem iz postelje, kar je bil prej kar problem, nisem imela prave motivacije za delo, bila sem ves čas utrujena. Sigurno se spet kmalu vidimo, saj želim to stanje ohranjati še naprej. Objem celotni ekipi!

Sonja, 46 let, Dolenjska

Iz srca se zahvaljujem celotni ekipi, ki ste mi stali ob strani in me spodbujali, ko več nisem verjela, da bodo bolečine kdaj izginile. Išias me je ‘držal’ v krempljih kar 5 mesecev. Ko sem pričela s terapijami se je stanje na začetku še poslabšalo, vsaj zdelo se mi je tako, šele po šesti ali sedmi terapiji pa so se začele kazati spremembe. Bolečine niso bile več nevzdržne, še vedno pa prisotne. Z vsako terapijo se je čas brez bolečin stopnjeval, tako da sem lahko počasi ponovno začela z delom, previdno in s strahom, da ne bi naredila kakšnega napačnega giba in bi me spet zagrabila neznosna bolečina. Dr. Wang mi je pokazal veliko razteznih vaj, sam je poleg akupunkture izvajal še polaganje ventuz, mož pa mi je zvečer pomagal še moksati predel križa. Upoštevala sem še nasvete glede prehrane in si sočasno uredila ritem spanja, ki priznam, prej ni imel ne repa ne glave. Naučila sem se opazovati tudi jezik, saj mi je dr. Wang potrpežljivo večkrat povedal na kaj naj bom pozorna pri jeziku, barve in obloge, tako da je postala kar moja redna praksa opazovanje jezika. Pristop zdravnika je res celostni, profesionalni, pika na i pa so prevajalke, ki so res srčne, prijazne, iskrene in potrpežljive. Enkratna izkušnja. Še enkrat hvala.

Majda, 54 let, Vrhnika

Moje prve težave z nespečnostjo so se začele pojavljati ob koncu študija, ki je bil precej zahteven. Mislila sem, da se bo spanje uredilo samo po sebi, ko več ne bom pod stresom. Minilo je še nadaljnih pet let težav s spanjem, prebujanjem preko noči, sanjami in včasih celo nočnimi morami. Zakaj sem čakala tako dolgo, da se odpravim po pomoč še sama ne vem, preveč ponosa, da mi sami ne bi uspelo, premalo zaupanja v neznani svet kitajske medicine…? Srečna sem, da sem zbrala pogum in se prepustila rokam zdravnika Wanga, ki mi je odpravil težave s spanjem. Tudi sama sem morala spremeniti nekaj slabih navad, ki niti nisem vedela, da so slabe, pa se je izkazalo, da mojemu telesu nikoli ni utrezalo, da ga utrujam pozno v noč. Moj spanec je po 12 terapijah akupunkture in aurikuloterapije odličen. Se zgodi, da se kakšno noč še prebudim, okoli polne lune, ampak v splošnem je spanec globok, brez sanj in prebujanj in kar je najlepše – ko se zjutraj zbudim se končno počutim spočito in veselo! Res je, zaradi tako slabega spanca sem bila slabe volje že prvo sekundo, ko sem se zbudila. Sedaj je to za mano in resnično priporočam obisk ordinacije, če imate podobne težave.

Sanja, 30 let, Ljubljana

Hvala zdravniku Wangu, da me je rešil migren. Z migrenami sem imela boje kar nekaj let, pojavile so se v nosečnosti in po porodu se stanje ni spremenilo. Odločila sem se za naravno metodo reševanja mojega problema in z akupunkturo imam od nekdaj dobre izkušnje. Zdravnik Wang mi je zelo temeljito razložil vzrok za nastanek moje migrene, podal mi je ogromno nasvetov za akutno stanje ter tudi za preventivno ukrepanje. Upoštevala sem njegova navodila, ki so v resnici zelo preprosta, potrebno je le malo organizacije in po drugem ciklusu terapij, skupaj sem jih imela 14, je sedaj minilo že 5 mesecev od kar sem brez migren. Uauu, končno spet uživam življenje in nisem vedno ‘tečna’ mami.

Alenka, 33 let, Postojna

Za pregled in terapije pri zdravniku Wangu sem se odločila zaradi hude izčrpanosti in stresa, ki sta močno vplivala tudi na moj imunski sistem, saj sem bila zadnje mesece ves čas prehlajena in utrujena. Ko sem začela s terapijami akupunkture se najprej ni kazalo nobeno izboljšanje, kar me je precej potrlo. Z vspodbudnimi besedami zdravnika in prevajalk sem s terapijami nadaljevala in po peti terapiji so se začeli kazati učinki. Šlo je korak za korakom. Čez dan sem opazila, da sem veliko manj utrujena, da imam spet voljo do dela, do športa in drugih aktivnosti. Uredila sem si urnik spanja, poslušala zdravnika glede prehrane in dodatkov in lahko rečem, da sem zelo srečna, da nisem obupala, saj se učinki terapij poznajo na vseh področjih mojega življenja. Manj sem razdražljiva in jezljiva in mož je več kot navdušen. Stresne sitaucije me več ne vržejo toliko iz tira, saj sem veliko bolj sproščena in mirna. Hvala vam.

Sonja, 37 let

Težave z nespečnostjo, prebujanjem preko noči in nenehnim razmišljanjem mi je s pomočjo akupunkture končno uspelo rešiti. Iz srca se zahvaljujem zdravniku Wangu ter prevajalkam, ki svoje delo opravljajo strokovno, prijazno in korektno. Zdravnik mi je že na prvem pregledu podal ogromno napotkov, kako si lahko ponoči pomagam tudi sama ter predvsem kako pomemben je pravilen ritem spanja. Seveda še pride kakšna noč, ko se prebujam in težje zaspim nazaj, vendar pa je razlika ogromna. Tudi čez dan imam veliko več energije, bolj sem sproščena in naučila sem se tudi boljše poslušati in upoštevati svoje telo. Zlati ste!

Sabina, 42 let iz Ljubljane

Že nekaj let se bojujem z bolečinami v križu. Naredil sem ogromno preiskav, nikoli ni pokazalo na nič posebnega. Ker so bolečine načenjale mojo kvaliteto življenja, sem namreč zelo aktiven človek, sem se odpravil do zdravnika Cheng Pinga. Nisem verjel v čudeže, niti nisem pričakoval večjih rezultatov, saj sem bil že pri mnogih alternativcih, ki mi niso znali pojasniti ali odpraviti bolečin. Že po prvi terapijji pri zdravniku se je stanje precej sprememnilo, ne morem reči, da so bolečine kar izzvenele, vendar pa je bilo stanje dan ali dva občutno boljše. Nadaljeval sem s terapijami v rednih ciklusih in prišel do neverjetnega rezultata. Bolečin skorajda nimam več, pojavijo se mi še občasno kadar sem fizično zelo utrujen, vendar občutno manj intenzivno. Karkoli že zdravnik počne, ima zares učinek in nad rezultatom sem tako presenečen kot tudi navdušen. Sedaj se v zvezi z mojim zdravjem obračam kar nanjga. In vedno ima kakšen nasvet!

Matej, 38 let

Moram priznati, da na začetku terapij nisem zaznala nobenih sprememb. Bila sem kar rahlo razočarana, saj močno verjamem v alternativo in TKM. Zdravnik mi je mirno in z veliko mero potrpežljivosti vsakič znova vlil pogum in dal upanje, da se bo stanje slej kot prej uredilo. Po šestih terapijah se je začelo notranje dogajanje in spremembe. Imam, ali bolje rečeno, imela sem težave s kronično nespečnostjo. Nredila sem skupno 10 terapij. Sedaj je minilo že dobra dva meseca in moj spanec je še vedno odličen v primerjavi s prej. Občasno se še vedno prebujam, vendar sedaj lahko zaspim nazaj. Rada bi povedala, da je izjemnega pomena kako je zdravnik do mene prostopil, kako mi je vsakič znova vlil pogum in dajal tudi domače naloge ter kako je najino skupno sodelovanje obrodilo čudovite rezultate. Priporočam vsem! In še moj nasvet: Vztrajajte četudi na začetku ne bo vidnega rezultata. Telo potrebuje svoj čas!

Marjana

Sem naravnost presrečna. S partnerjem sva se več let trudila pri zanositvi, za seboj imam že nekaj IVF postopkov, vedno neuspešno. Po Pol letnem tretmaju in obravnavi pri zdravniku, ki mi je poleg terapij nudil še ogromno nasvetov pa z možem sedaj pričakujeva prvorojenčka. To je res nepopisna sreča. Še enkrat najlepša hvala zdravniku in celotni prisrčni ekpi za vso spodbudo in pozornost.

Vesela Nuša

K zdravnici sem odšel na posvet glede mojega nekaj mesečnega kašlja, ki je bil prisoten ves dan. S pomočjo akupunkture, prehrambnih dodatkov in nasvetov mi je v roku 2 tednov uspelo ublažiti kašelj za 50%. S terapijami nadaljujem, saj verjamem v uspeh. Všeč mi je njen pristop, delo in zavzetost. Kljub temu, da ne razumem najbolje kitajske medicine in terminologije, sem se zdravljenju prepustil. Vesel sem za svojo odločitev. Tudi Petra, Miša in Živa so super prevajalke, ki odlično govorijo kitajski jezik ter poskrbijo za pozitivno energijo v celotni ordinaciji. Vse pohvale!!!

Simon

Moje menstruacije so mi predstavljale pekel. Neznosne bolečine, krči in izrazit PMS. Morala sem ukrepati. V ordinacijo Dao TKM sem, priznam, prišla malo skeptična, saj nisem verjela, da se bo kaj drastično spremenilo. In se je!! Pri moji peti terapiji z akupunkturo in moksibustijo sem dobila menstruacijo. Pripravljena na ponoven ‘slab’ dan in s protibolečinskimi tabletami v rokah sem čakala na trenutek, ko mi bo slabo in bom ukrepala. Kako to, da mi je uspelo brez tablete in le z moksibustijo doma obvladati strašne krče? Še zdaj ne morem verjeti. Zdravnica mi je povedala, da je najbolje, da naredim še nekaj ciklusov terapij (akupunkture) pred menstruacijo. Teden prej grem 3x na terapijo in tudi moja druga menstruacija je bila le z nekaj obvladljivih bolečinah. Neverjetno res. Priporočam vsem puncam, ženskam s tovrstnimi težavami.

Nika

Celotni ekipi Dao TKM se zahvaljujem za tako kvaliteten pristop, sistematično razlago in še posebej zdravnici Wei Tian za njene čudežne roke, ki so mi pomagale, da sem ponovno nasmejana in polna energije. V ordinacijo sem prišla, ker sem bila izčrpana, brez energije, stres je bil moj velik sovražnik. Vse mi je bilo težko, že pripraviti poln obrok za družino, saj sem bila nenehno utrujena. Po 8 terapijah se počutim, kot da sem ponovno zaživela in se srečala s staro znanko v sebi. Pride še kakšen dan, ko sem malce na tleh ampak to ni nič v primerjavi s prej. Zdravnica me je tudi naučila kako opazovati jezik, na kaj naj bom pozorna in kako odreagirati, ko se znajdem v stresni situaciji. Z veseljem upoštevam njena navodila, si vzamem čas zase in tudi malce ‘pomeditiram’. Pokazala mi je pot, ki ji nasmejano sledim.

Marjana iz Štajerskega

Moje telo je bilo vrsto let v bolečinah, kosti, sklepi, mišice. K zdravnici Wei Tian sem prišla, da bi se moje bolečine le zmanjšale, saj me resnično ovirajo v vsakodnevnih opravilih. Nikakor si nisem mislila, da bo tudi kakšen dan v mojem življenju brez bolečin. Je to čudež ali ne, sedaj so moje bolečine minimalne, veliko dni pa jih celo sploh ni! Tako sem hvaležna. Zdravila sem se s pomočjo akupunkture in dodatkov, upoštevala njena navodila pri prehrani, gibanju ter tudi sama izvajala metode doma, ki mi jih je priporočila. Rdeče olje mi super pomaga, prav tako me je naučila poiskati akupunkturne točke, ki si jih vsak dan doma masiram. Izvajam tudi moksibustijo. Če imate težave morate na pregled k zdravnici Wei Tian!

Saška

CDr. Wei Tian je zdravnica z izjemnim občutkom in nadarjenostjo. Z njeno pomočjo sem v zelo hitrem času premagala dolgoletne glavobole, ki so bili že tako hudi, da sem morala jemati protibolečinska zdravila. Z mano je delila tudi ogromno nasvetov glede prehrane in zdravega načina življenja za kar sem jih zelo hvaležna! Presrečna sem, da sem po tolikih letih našla ‘svojo pravo’ zdravnico, ki me zdravi celostno!

Maja iz Kamnika

Zahvaljujem se vam za vaše zdravljenje, ki je bilo zelo uspešno, kar se tiče mojega spanja. Imela sem dolgoletne probleme z nespečnostjo. Poskušala sem vse načine, ki so možni, da bi si izboljšala spanje. Končno je vam uspelo z akupunkturo. Zaupam vam kot zdravnnici in se bom zopet oglasila v vaši ordinaciji, če bom potrebovala pomoč. Še enkrat se vam in vaši prijazni gospodični prevajalki zahvaljujem za pomoč in prijaznost.

Neva Bervar

Moje opažanje v teh dveh mesecih, ki sta minila od prvega pregleda je, da se mi je znatno dvignil nivo energije, maščoba, ki se mi je nabirala na nadlahteh, trebuhu in stegnih se je začela topiti (zdravnica mi je pojasnila, da se mi nabira na teh mestih zaradi nepravilnega delovanja vranice), dobila sem lepo barvo v obraz in ustnice niso več blede, v očeh se je pojavil blesk. Pa da ne pozabim najpomembnejšega: moja zadnja menstruacija je bila popolnoma neboleča, kratka in z dosti manj krvavitve kot ponavadi. Zelo sem hvaležna, da sem spoznala Petro in zdravnico Lu Li, ker po rezultatih vidim, da zdravljenje resnično deluje, kar pa je pri meni, ki se z določenimi telesnimi problemi soočam že vrsto let, pravo olajšanje.

Barbara iz Ljubljane, 36 let, univ. dipl. pravnica

Na kitajsko medicino sem se obrnila zaradi nenehnih bolečih menstruacij. Jemanja protibolečinskih tablet mi je bilo počasi dovolj, saj brez njih tisti dan nisem mogla funkcionirati. Bila sem malo v dvomih, da bi mi par terapij pred menstruacijo lahko kaj pomagalo, vendar pa sem doživela nepričakovano presenečenje, saj so bile bolečine nične v primerjavi s tem, kar sem doživljala prej. Zdravnica je naredila le 3 terapije (3 dni pred menstruacijo). Naslednja dva meseca pred ciklusom še ponovim, potem pa naj bi bilo menda že dovolj. Bomo videli. Vsekakor presenetljivo. Hvaležna zelo.

Neja, 25 let

Po nekaj mesecev trajajočih pregledih pri zdravnikih specialistih, sem zaradi neuspešne diagnoze stopil v stik z zdravnikom tradicionalne kitajske medicine. Čeprav sprva zadržan, sem se že po nekaj terapijah počutil bolje. Lahko da je šlo samo za placebo učinek, lahko kaj več. Kakorkoli, moje težave so zaenkrat izzvenele, upam da tako tudi ostane.

Matjaž, 39 let

Najprej moram priznati, da nisem velika zagovornica alternativne medicine, sem se pri TKM zdravniku znašla bolj po naključju. Večjih težav sicer nikoli nisem imela, le občasna nihanja v razpoloženju. So dnevi ko se počutim močna in dnevi, ko bi se najraje pogreznila v zemljo. Zdravnica mi je razložila, da so moja nihanja povezana z neravnovesjem v telesu – nezdrav način življenja, stres. Sicer pri zdravljenju nisem vztrajala dolgo, a moram priznati, da zaznavam spremembe. Majhne spremembe, a na bolje. Mogoče posledica zdravljenja, mogoče samo naključje.

Anais, 24 let

Rezervirajte svoj termin!

Vas zanima zdravljenje po metodah tradicionalne kitajske medicine (TKM)?