Spomladanska utrujenost – Paket Pomlad – 15% popust na zakup terapij in pregled

Zakaj pravzaprav pride do spomladanske utrujenosti?

Pozimi telo potrebuje več počitka, saj je vreme hladnejše, kar pomeni, da so upočanjene tudi fiziološke funkcije organskih sistemov (presnova itd.). Iz tega razloga se tudi manj potimo. Ko nas obišče pomlad in se temperature v ozračju spremenijo se na to odzove tudi naše telo. Pretok telesnih tekočin je hitrejši. V tradicionalni kitajski medicini (TKM) temu pravimo, da se v telesu dvigne energija Yang, predvsem energija Yang jetrnega sistema. Transformacija vode v telesu poteka hitreje in začnemo se več potiti. Ker telo začne hitreje delovati in tega ni vajeno, mi tovrstno spremembo začutimo kot utrujenost. Čez dan se nam spi in drema, notranji občutek nam pravi, da imamo premalo energije. Telo nam sporoča, da potrebujemo počitek in si ta čas moramo vzeti vsaj čez vikend, če nam natrpani urnik čez teden, to ne dovoljuje.

spomladanska utrujenost in tkm

Kaj svetuje TKM v primeru splomladanske utrujenosti?

Sladki prigrizki: V tem prehodnem obdobju lahko brez slabe vesti uživamo več sladkih stvari, kot so med, sladki rjavi datlji, sladki krompir, jagode goji, banane, korenje, kostanj, suhe fige in ostalo suho sadje (ananas, mango), tudi tablica temne čokolade je priporočljiva.
Kitajska medicina meni, da je vranica pomemben organ, ki uravnava prebavo in skrbi za  transformacijo, transporto in absorpcijo hranilnih snovi iz hrane. Če je vranica energijsko šibka se lahko pojavijo simptomi, kot so pomanjkanje energije, napihnjenost želodca ali trebuha, zlasti po jedi, neredno odvajanje blata, pridobivanje telesne teže, težke in zabuhle roke in noge, slab spanec in nespečnost. Ljudje, ki imajo prisotne omenjene težave že v osnovi hrepenijo po sladkarijah, saj sladki okusi pomagajo tonificirati vitalno energijo Qi in energijo vranice.Zakaj pa imajo številni otroci radi sladkarije? Kitajska medicina verjame, da imajo otroci v razvoju energijsko šibko vranico in uživanje določenih količin (vendar ne preveč) sladke hrane lahko pomaga pri rasti in razvoju otroka.

Masaža akupupresurnih točk:  masiramo si lahko točke LR3 (Tai chong) za sproščanje Jeter, SP6 (San yin jiao) za uravnavanje vode v telesu in krepitev Yin elementa, da omilimo prebitek Yanga ter točko ST36 (Zu san li) za dvig oz. krepitev celostne energije v telesu.

Čaj iz belih kitajskih krizantem: v tem času se priporoča pitje čaja iz belih kitajskih krizantem za sproščanje Jeter in naravno pohladitev telesa. Energija Yang je lahko tudi moteča, ko preide v prebitek, kar se kaže v razdražljivosti, jezi, čustvenem nihanju in slabši koncentraciji. Kitajske krizanteme prijetno ohladijo naš um, da smo sproščeni in lažje kontroliramo nihanje čustev.

Akupunktura: najboljše jo je izvajati v spomladanskem času, ko se začne sprememba vremena. V času delovanja elementa Les, ki ga zaznamujejo Jetra, Žolčnik in aktivna energija Yang je akupunktura še posebej priporočljiva, saj se telo na naraven način prilagodi novemu letnemu času brez nepotrebnih nihanj. Tako ohranimo svoje notranje ravnovesje ali pa preventivno poskrbimo, da do prevelikih nihanj v tem času ne bo prišlo. Marec je zato odličen mesec, da poskrbimo za harmonijo na telesni, čustveni in psihičični ravni. Iz tega razloga smo za vas pripravili Spomladanski paket. Zakaj bi se ukvarjali z jezo in utrujenostjo, če lahko na naraven način ostanemo polni energije in čustveno stabilni…

Spomladanski paket z 15% popustom na paket šestih terapij in diagnostični pregled

Tretma z akupunkturo v kombinacijah s popustom:
Paket terapij vsebuje:
   3x akupunktura z ventuzami
    3x akupunktura z aurikuloterapijo
Pisna navodila o prehrani 5 elementov + ostale nasvete

·
Cena paketa: 204€ (redna cena 240€, prihranek 36€)
V primeru, da prvega diagnostičnega pregleda pri nas še niste naredili vam v ceno pregleda tudi priznamo 15% popust (pregled 40min je tako 34€ namesto 40€)

Paket bo na voljo od 12.3.2024 do 12.4.2024.
Vabljeni!

akupunktura tkm

Če imate kakršnakoli vprašanja glede zdravljenja s tradicionalno kitajsko medicino smo za vas na voljo v naši ordinaciji na Savski vesti 10 v Ljubljani. Za termin nas pokličite na telefonsko številko 031 766 888, z veseljem vam bomo pomagali na poti do zdravja, ki si ga zaslužite!

Vedno na vaši strani!

Ekipa Dao TKM