Prednosti protibolečinske akupunkture

Protibolečinska akupunktura je metoda zdravljenja, ki se osredotoča na uporabo oz. vstavljanje akupunkturnih igel na točno določena mesta za lajšanje bolečine. Ta tehnika je del tradicionalne kitajske medicine (TKM) in temelji na prepričanju, da se bolečina pojavi zaradi motenj ali blokad pretoka življenjske energije, imenovane qi, ki teče skozi enegijske kanale, imenovane meridijani. Pri protibolečinski akupunkturi se akupunkturne igle vstavijo v določene točke na telesu, ki so povezane z bolečino ali motnjo, ter spodbujajo pretok qi-ja in sproščajo blokade. To sproži sproščanje endorfinov (naravnih analgetikov), zmanjša vnetje in izboljša cirkulacijo krvi, kar vodi v zmanjšanje bolečine.

Akupunktura lajša različne vrste bolečin

Akupunktura se lahko uporablja za lajšanje različnih vrst bolečin, vključno s kronično bolečino, migreno, bolečinami v hrbtu, artritisom, bolečinami v mišicah in športnimi poškodbami. Običajno se izvaja v serijah in ciklih, odvisno od resnosti bolečine in individualnih potreb posameznika.

Iglice, ki se vstavljajo so sterilne in za enkratno uporabo. Izdelane so iz posebnih nealergenih materialov, zato je akupunktura varna tudi pri otrocih. Število mest, kamor zdravnik TKM vstavi iglice je zelo različno in se razlikuje od posameznika. V splošnem lahko rečemo, da se vstavi med 20 in 30 iglic pri eni terapiji. Iglice so vstavljene 30 minut, lahko tudi več in večina ljudi med terapijo zaspi, se globoko sprosti in napolni s svežo, novo vitalno energijo. To se odraža tudi na splošnem počutju in ne le v odsotnosti bolečine.

Prednosti protibolečinske akupunkture

Protibolečinska akupunktura ima številne prednosti, ki jih posamezniki pogosto izkusijo pri zdravljenju različnih vrst bolečin.

Naravno lajšanje bolečin: Akupunktura deluje na principih tradicionalne kitajske medicine, ki spodbujajo naravne procese zdravljenja telesa. Namesto da bi se zatekli k zdravilom proti bolečinam, protibolečinska akupunktura omogoča lajšanje bolečin s spodbujanjem naravnih telesnih mehanizmov za lajšanje bolečin.

protibolečinska akupunktura

Celostni pristop: Protibolečinska akupunktura ne obravnava samo simptomtomov bolečine, temveč tudi osnovne vzroke in dejavnike, ki prispevajo k bolečini. To pomeni, da se zdravnik TKM osredotoča na uravnoteženje celotnega telesa in za izboljšanje splošnega zdravja, kar vodi v dolgoročno olajšanje bolečin.

Individualizirano zdravljenje: Vsak posameznik je edinstven, zato se protibolečinska akupunktura prilagodi posameznikovim potrebam in stanju. Zdravnik TKM določi specifične akupunkturne točke in tehnike, ki najbolje ustrezajo posameznikovemu stanju, kar zagotavlja učinkovito, hitro in naravno zdravljenje.

Minimalni neželeni učinki: V primerjavi z nekaterimi drugimi metodami zdravljenja bolečine, kot so zdravila proti bolečinam, ima protibolečinska akupunktura minimalne neželene učinke. Akupunktura je varna metoda, če jo izvaja usposobljen zdravnik, in ne povzroča znatnih stranskih učinkov. V času do 24 ur po terapiji se lahko izrazi izrazitejša bolečina, ki kmalu izzveni. Možen je tudi občutek muskefibra, kot po napornem športnem treningu ali pa občutek težkih nog, rok, telesa. To so pričakovani stranski učinki, ki so del zdravljenja in telesu ne povzročajo poškodb. Najboljše je, da se posameznik med terapijo sprosti in zaupa procesu zdravljenja izkušenemu zdravniku TKM.

Podpora pri upravljanju s kronično bolečino: Protibolečinska akupunktura se pogosto uporablja kot del celostnega pristopa za upravljanje s kronično bolečino, kot so bolečine v hrbtu, migrene, artritis in fibromialgija. Redna terapija pomaga zmanjšati resnost in pogostost bolečine ter izboljšati splošno kakovost življenja. Pri kroničnih bolečinah je dobro vedeti, da se morajo ciklusi ponovitev izvajati redno, z vmesnimi enomesečnimi premori medtem, ko je pri akutnih bolečinah potrebnih veliko manj terapij.

Protibolečinska akupunktura predstavlja pomembno in učinkovito metodo zdravljenja bolečin, ki lahko prinese olajšanje brez uporabe močnih zdravil ali invazivnih postopkov. Opogumite se in preizkusite starodavno kitajsko tehniko.

pregled2_dao

Če imate kakršnakoli vprašanja o zdravljenju po sistemu TKM, imate akutne ali kronične bolečine, ki motijo vaš ritem dela in vam otežujejo življenje, smo za vas na voljo v naši ordinaciji na Savski vesti 10 v Ljubljani. Za termin nas pokličite na telefonsko številko 031 766 888, z veseljem vam bomo pomagali na poti do zdravja, ki si ga zaslužite!

Vedno na vaši strani!

Ekipa Dao TKM