Čaj iz kitajskih vrtnic za zdravje in lepoto

SPROŠČANJE, URAVNAVANJE TELESNE TEŽE TER POMLAJEVANJE

Čaj iz cvetov vrtnic velja v azijskem svetu, sploh na Kitajskem, za pravi čarobni napitek, saj ima vrtnica na naše telo več različnih učinkov. Tovrstna je znana pri sproščanju jetrne zakrčenosti in zastajanju vodnih tokov v telesu, saj pospešuje cirkulacijo in hkrati deluje protivnetno.
Po lastnostih so vrtnice tople in nudijo blagodejni učinek, kadar so prisotne težave z menstruacijo (boleče menstruacije, menstrualni krči).  Aktivirajo in pospešijo metabolizem (presnovo) in imajo pozitivne učinke na naš želodec in jetra. Redno pitje čaja prav tako uravnava telesno težo. Azijke ga redno pijejo tudi zaradi njenega pomlajevalnega učinka, saj vrtnice kožo primerno navlažijo, nahranijo in povrnejo izgubljeni sijaj. Pitje čaja se priporoča tudi za vzpostavljanje čustvenega ravnovesja, na primer pri težavah kot so depresija, tesnoba, napetost, pretirana zaskrbljenost, razdražljivost, strahovi itd.

Kako si pripraviti skodelico odličnega čaja iz vrtnic?

 V skodelico postavimo 5 do 6 posušenih cvetov kitajske vrtnice, ki jih prelijemo z vročo vodo. Vrtnic ne precedimo ampak jih pustimo, da se namakajo več čas pitja čaja. Vodo lahko čez iste vrtnice dolijete še vsaj dvakrat, da dobro spustijo svojo aromo, zaželjeno je le, da čaj vedno uživate toplega.

čaj iz kitajskih vrtnic