Celulit

Dr. Wei Tian, lepo pozdravljeni!

Stara sem 29 let in imam veliko celulita po nogah in zadnjici. Nisem debela, prej suha, vendar me zelo moti, saj je vsako leto slabše. Mogoče res nisem najbolj športen tip vendar grem na daljši sprehod nekje 2 do 3 krat na teden. Že 12 let redno kadim, včasih res spijem premalo tekočine, saj nimam občutka žeje. Celulit se je začel pojavljati že skoraj do kolen, jamice niso velike, nekateri deli se opazijo, če se usedem in prekrižam noge, nekateri predeli, zadnjica in stegna pa so vidni že če samo stojim. Ni mi všeč kako se je moje telo spremenilo v nekaj letih. Kaj lahko naredim za hitri in dolgotrajni učinek? Ali obstaja kakšna metoda pri vas, akupunktura? Kako je s prehrano, kaj posebnega? Odgovora se že veselim. Tjaša

Pozdravljeni, gospa Tjaša!

Verjetno imate celulit zato, ker preveč sedite. Ker ste pri miru, energija tam zastaja in maščobno tkivo se nabira, ker ne more naprej. Najbolj bi vam pomagala masaža tuina z esencialnimi olji in terapija z ventuzami. Tudi akupunktura je lahko zelo učinkovita. Prav tako vam priporočam, da obiščete katerega izmed studiev za fitnes, še najbolje bi bilo, da poiščete osebnega trenerja, ki vam bo sestavil program vadbe. Delajte čim več počepov.

S kremo za čvrstejšo kožo namažite moteče predele in jih ščipajte, da se maščoba čim hitreje razgradi. Večkrat si pripravite toplo kopel in se potopite vanjo vsaj do pasu.

Ko imate čas, s pritiskanjem stimulirajte točke BL 36, BL 37 in GB 31. Odpravljanje celulita je počasen proces, zato ne pričakujte, da bo težava izginila čez noč. Z omenjenimi ukrepi se ga boste znebili v roku pol leta, letu ali dveh, odvisno tudi v kateri fazi je. Izboljšave pa lahko pričakujete že prej. Telesna aktivnost je pri tem zelo pomembna, prav tako redna in uravnotežena prehrana. Vse lepo vam želim!